Genç İş Adamı Velican Uysal: “Kendini aile gören her kese bizim kapımız açık…”

Doğal güzellikleri ile bilinen Yalova’da konumlanan Rizom Tatil Köyü, misafirlerine yemyeşil bir alanda huzurun kapılarını açıyor.

 

Doğal güzellikleri ile bilinen Yalova’da konumlanan “Rizom Tatil Köyü”, misafirlerine yemyeşil bir alanda huzurun kapılarını açıyor.

Biz de bu benzersiz tatil köyünü yakından tanımak için Yalova “Rizom Tatil Köyü” otelinin hem genç  sahibi hem de hayırsever iş adamı olarak tanınan Velican Uysal ile röportaj yapma imkanı elde ettik.

Ağaclar, deniz, salıncaklar, havuzlar, canlı müzik  ve daha neler neler içerisinde olan otelde ailenizle beraber keyifli bir tatil geçirebilir ve otelin sağladığı çeşitli etkinliklerden faydalanabileceğiniz mekan olan “Rizom Tatil Köyün”ü bir de Genç İş Adamı Velican Uysal’ın dilinden dinleyelim.

Velican Uysal: “Rizom Tatil Köyü turizm alanında faaliyette bulunan İslami konsepte bir işletmedir. Ama ben genellikle şu kelimeyi daha çok seviyorum: “Aile konseptinde bir oteliz, muhafazakar aile konseptli bir oteliz. Ailelere hitap eden, ailelerin daha çok tatil kelimesini yerine getire bilecekleri bir tesisiz. Biz tatilin burada yoğun dönemlerinden sıkılan veya günlük hayatlarından uzaklaşmak isteyen insanların rahatlamak istedikleri yer olarak görüyoruz tatili. Buraya gelen bütün misafirlerimize bunu sunmaya çalışıyoruz. Tatil, bence yorgunluk olmamalı. Yani insanlar tatilden sonra ekstra dinlenmemeli. Bunun için elimizden gelen hizmeti ve çabayı göstermeğe çalışıyoruz. Rizom’da aslında insanların günlük hayatlarındaki bütün yorgunluklarını burada atabilecekleri bir yer olması için uğraşıyoruz”.

“Yalova Rizom Tatil Köyü” – seyrine doyum olmayan manzarası eşliğinde, hayatın stres ve gürültüsünden uzak, ruhunuzu ve bedeninizi dinleyip, doğayı ve konforu hissedebileceğiniz; ayrıca benzersiz lezzetleri ailelinizle, sevdiklerinizle beraber  tadabileceğiniz  masallar dünyasıdır.

Deniz manzaralı odalarıyla konuklarına köy tadında bambaşka bir dünya ile tanışma fırsatı sunan Rizom Tatil Köyü aslında muhafazakar kitleye hitap eden bir tesistir.

Velican Uysal: “Hizmet çevremizi kısıtlamıyoruz. Biz aslında bu kitleye hitap etmek istiyoruz. Alında tam da hizmet vermek istediğimiz kitledeyiz. Bu bizi kısıtlamıyor. Bunu sizi böyle izah edeyim. Mesela “Toyota” büyük bir marka yılda 100 bin araba satıyordur örneğin. “Rolls Royce” da güçlü bir marka, ama yılda 100 bin araba satmıyordur. “Rolls Royce” belki 10, belki de 50 bin araba satıyordur. Sizce bu “Rolls Royce”un  istediği kitleden kısıtladığı anlamına gelir mi? Bence gelmez. Asıl istediği kitleye hitap ettiği anlamına gelir. O yüzden, biz burada aslında istediğimiz kitledeyiz ve istediğimiz kitleye hitap etmekteyiz. Az önce altını çizdiğim bir ibare vardı, biz aile oteliyiz. Bizim kurallar çerçevesinde kendini aile gören her kese bizim kapımız açık. O yüzden biz burada kendimizi kısıtlamaktan ziyade kanatlarımızı daha çok açıyoruz…”

Helal konsepti ile her zaman konuklarının hassasiyetini kendi hassasiyeti olarak gören “Rizom Tatil Köyü”, yüksek kalitede, sürekli ve mutlak misafir memnuniyeti sunmak için elinden geleni esirgemiyor.

Velican Uysal: “Bakanlıklarımızın ve müdürlüklerimizin yeni getirdiği bazı kurallar ve örgüler var. Bunlara ilk başta adapte olmak mutlaka zor olacaktır. Yani belli başlı bir kural çizgisinde, düzeyde ilerlendiği zaman bu mutlaka yerine oturacaktır. Çünkü gelen yeni uygulamaların ve kuralların daha başındayız. Yani olması gereken her şeyin ilk aşamasındayız. O yüzden her şey yeni olduğu için zorluklar da olacaktır. Bence olması gereken sistem, yavaş yavaş gelmeye başlıyor. Belli denetimler, belli belgeler, belli kurallar… Çünkü biz burada hizmet veriyoruz ve verdiğimiz hizmet turizm hizmeti. Ben bu mesleğime aşığım. Belki de bu yüzden düşünüyorum ki, turizmin etkilemediği bir meslek dalı yok. Esnaf, bireysel insanlar, aile yapısı – hepsi turizme göre değişiyor. Şimdi Konya ve Antalya’daki aile yapısı aynı değildir. Karadeniz ve Ankara’daki aile yapıları aynı değildir. Evet burada kültürün de etkisi var. Ama turizmin de etkisi var. Kısacası gün geçtikçe her şey daha iyi olacağına inanıyorum”. 

Yalova’da lider Helal konseptli aile oteli olmak, bu birikimi geliştirerek genişletmek.
Yenilikçi hizmetleri ile  sektörde  ismini kalitenin adresi olarak duyurmayı başardı.

Bireysel ve kurumsal tüm taleplere aynı mükemmellikte çözümleri sunmayı hedef edinen genç iş adamı Velican Uysal, “Rizom Tatil Köyü”nün bütün otellerden farklı kılan kalitesi, verimliliği ve ulaşılabilirliğini en üst seviyeye taşıyarak, %100 misafir memnuniyeti odaklı hizmet anlayışını  en geniş kitlelerle buluşturuyor…

Velican Uysal: “Bugüne kadar yabancı elaman çalıştırmadık. Ama denk gelmediği için çalıştırmadık. Yabancıların otellerde yasal bir şekilde çalışmasını kesinlikle onaylıyorum. Çalışma izni varsa, yasal prösedur izin veriyorsa tabii ki çalıştırıla bilinir. Ama burada çok ince bir ayrıntı var. Hangi çerçevede çalıştırılacak? Sadece işçi maliyeti ucuza olacak diye çalıştırılacak ise ben buna karşıyım. Bu sadece yabancılarla alakalı değil. İşçi maliyeti ucuz olsun diye iş bilmeyenleri çalıştırılmasını da doğru bulmuyorum. Ben bu konuda yabancı, mülteci ve ya vatandaş diye ayrımcılık yapmıyorum…Bu konu hepsine ait. İş bilmeyeni maliyetten dolayı çalıştırmaya karşıyım”.

Turizm sektörünün ülke ekonomisine büyük katkıları olduğunu düşünen genç iş adamı, işine aşık olduğu için turizmin rengarenk ahengini “Rizom Tatil Köyü”nde gözleri okşayan güzelliklerle yansımasını gerçekleştiriyor.  “Rizom Tatil Köyü”nün diğer otellerden en büyük farkı burada çalışan bütün personelin bir biri ile aile kadar yakın olmasıdır…

Velican Uysal: “Bugün kaliteli elaman, yani iş bilen elaman azalmaya başladı. Bu bana ne gibi zorluklar yaratıyor? Ben kaliteli hizmet veremiyorum bu yüzden. benim amacım zaten kaliteli hizmet vermek. Bizim hizmetimiz para aldıktan sonra “bu kadar” diyecek kadar değil. Biz bunu istemiyoruz. Zaten böyle olsa iş kalitesiz olur. Eğer iş kalitesiz hale gelirse, sürdürülebilirliği olmaz. Ama ben bu işi sürdürmek istiyorum. Bunun için de benim gerçekten iş bilen, turizm nedir, turizmin ülkeye faydası nedir, hizmet nedir ve hizmet nasıl edilir gibi bilinçlere sahip, sonrada mesleki bilgilere sahip insanlara ihtiyacım var. Ben şuna inanıyorum, kişi yaptığı işi severse çok güzel bir ortamda çalışır ve çok güzel hizmet verir. Bugün turizm sektöründe iş bilen kişilerin sayısı azalmaya başladı. Bu da ister istemez kaliteli hizmet vermek konusunda bizleri çok zorluyor. Diğer taraftan elaman emeğinin karşılığını almalı. Bu konuda ince nüanslara ihtiyacımız var sanki…”

Muhafazakar değerlere her daim bağlı olmak. Etik değerlere, ticaret ahlakına her daim bağlı olmak ve saygı göstermek. İnsana ve insani değerlere saygı göstermek ve bu değerlere yatırım yapmak. Her alanda kalite bilincini yerleştirmek üzere etkin çalışmak. Misafir memnuniyetini esas almak – Bütün bu özelliklerin buluştuğu tek adres “Rizom Tatil Köyü”dür.

 

 

Haber: Ülker Fermankızı