Paşinyan’dan Türkiye açıklaması

“Türkiye sınırındaki köprünün restorasyon projesi hazır.” Bu sözleri  Ermenistan Başbakanı Paşinyan  Türkiye ile Ermenistan ilişkileri ile konuşurken söyledi: “Ermenistan-Türkiye sınırında bulunan köprünün restorasyonunun ilk proje versiyonu şimdiden hazır.” 

 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan  “Ermenistan tarafı bunu uzun süredir hazırlıyor ve köprünün restorasyonu sembolik bir adım olabilir”.- dedi.

Daha sonra  Paşinyan Erivan’ın deprem sonrası Türkiye’ye yaptığı insani yardımın iki ülke ilişkilerinin kurulması için bir başlangıç ​​noktası olabileceğini de kaydetti

Ardından Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan  sınırla ilgili yeni bir mesaj vererek, “Üçüncü ülke vatandaşlarının Ermenistan-Türkiye sınırını engelsiz geçmesi sorununun turizm sezonu başlamadan çözülmesi planlanıyor.”- dedi.

Daha sonra, “Dün Ankara’da Mevlud Çavuşoğlu ile yapılan görüşmede bu konu ile diyaloğun hızlandırılması ve son olarak sınırların açılması süreci ele alındı. Türk tarafı, Ermeni kurtarma ekiplerinin afet bölgesindeki çalışmalarını ve afetin sağlanmasını olumlu değerlendirdi. insani yardım” diye Mirzoyan ekledi.

 

Haber Yazarı: Ülker Fermankızı