Ermenistan”dan Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na protesto: “Buralar tarihi Ermeni toprakları….”

Eski Ermenistan Parlamento Komiseri Arman Tatoyan, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Khalaf Khalafov’un Gazah ilinin 7 köyünün ve Nahçivan ilinin Kerki köyünün sınırlandırılmasına ilişkin yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Voicepress.com.tr‘nin haberine göre Eski Ermenistan Parlamento Komiseri Arman Tatoyan, Facebook sayfasında Azerbaycan’ın Gazah ilinin 7 köyü ve Nahçivan’a bağlı Kerki köyünün sınırlandırılarak Azerbaycan’a iade edileceğine ilişkin açıklamalarının Ermenistan için kesinlikle kabul edilemez olduğunu söyledi.

“Bu açıklama yıkıcı tehditlerle dolu. Toplu yasa ihlallerine yol açacak, halkımızın huzurunu bozacak. Gazah bölgesi ve Kerki’nin bahsi geçen köyleri, Sovyet Ermenistan’ının ayrılmaz bir parçasıydı. Bunlar tarihi Ermeni topraklarıdır…”

Hatırlatalım ki, bugün Dışişleri Bakan Yardımcısı Khalaf Khalafov gazetecilere verdiği demeçte, Gazah’a bağlı köylerin  ve Kerki’nin  Azerbaycana  geri iade edilmesinin sınırlandırma sürecinin gereklerine uygun olarak gerçekleştirileceğini söyledi.