Kentin tanınmış iş insanı İbrahim Alkaş ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Demiryürek, YTSO üyelerine yönelik indirim protokolünü imzaladı.
İmzalanan anlaşma kapsamında Crowne Plaza Yalova By IHG ve Ramada by Wyndham Yalova tarafından YTSO üyeleri ve birinci derece yakınlarına; konaklama, alakart restoran ve spa hizmetlerinde %25 indirim sağlanacak. Belirtilen indirimler başka kampanya ve promosyonlarla birleştirilemeyecek.
Alkaş’tan Yalova’ya Değer Katan Vizyon
Yalova’nın turizm ve hizmet sektöründe önemli yatırımlara imza atan İbrahim Alkaş, uzun yıllara dayanan iş tecrübesi ve kurumsal yönetim anlayışıyla kent ekonomisine değer katmaya devam ediyor. İstihdam oluşturan, hizmet kalitesini yükselten ve Yalova’yı ulusal ölçekte daha görünür kılmayı hedefleyen yatırımlarıyla tanınan Alkaş, bu protokolle birlikte iş dünyasına yönelik sosyal sorumluluk yaklaşımını da ortaya koymuş oldu.
Demiryürek: “Bu İmza Benim İçin Kıymetli”
Protokol töreninde konuşan Cemil Demiryürek ise göreve geldikleri günden bu yana üyeler lehine ciddi indirim anlaşmaları yaptıklarını vurguladı: “Bu imza benim için kıymetli. Göreve geldikten sonra özellikle Ticaret Odası adına ciddi indirim protokolleri yapıyoruz. Bu süreç İDO ile başladı. İDO ile yüzde 20’ye yakın bir indirim anlaşması yaptık ve bu çok ses getirdi. Sağlık kuruluşları ile ilgili indirim anlaşmaları yaptık.”
Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte düğünlerin artacağını belirten Demiryürek, üyelerin çocuklarının evlilik hazırlıklarında da avantaj sağlamaları için birçok firma ile indirim protokolü imzaladıklarını ifade etti: “Bugün imzaladığımız bu protokol de bu açıdan çok anlamlı ve bizler için çok önemli.”

“Yalova Kendi İçinde Alışveriş Yapsın”
Demiryürek, asıl hedeflerinin şehir içi ticareti güçlendirmek olduğunu açıkça dile getirdi: “Yalova kendi içinde alışveriş yapsın istiyoruz. Yalova’nın ticaret sitesini oluşturmayı düşünüyoruz. Bu projeden vazgeçmiş değiliz. Belki ileride bunu Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile birleştireceğiz. Yalova’nın tamamını kapsayacak bir ticaret sitesi oluşturmayı planlıyoruz. Kim ne iş yapıyor, herkesin her şeyi bilmesi mümkün değil.”
YTSO’nun otellerden sağlık kuruluşlarına, restoranlardan gelinlik firmalarına kadar birçok alanda %20–25 oranında indirim anlaşmaları yaptığını belirten Demiryürek, bunun üyeler için somut bir hizmet olduğunu söyledi: “Bugünkü ekonomik şartlarda yüzde 20-25 indirim iyi bir rakam. Bu üyelerimiz için yapılmış bir hizmettir. Her iki tarafın da faydası var.”
Atılan imzalarla birlikte Yalova’da hem kurumsal dayanışma güçlenirken hem de üyeler için somut ekonomik avantaj sağlayan önemli bir adım daha hayata geçirilmiş oldu.
Yazar: Ülker Fermankızı