CHP’de son günlerde gündeme gelen “mutlak butlan” tartışmalarının ikinci gününde, 27. Dönem CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel kamuoyu karşısına çıkarak önemli değerlendirmelerde bulundu.
Parti içinde yaşanan hukuki ve siyasi sürece ilişkin konuşan Özel, gerilim ve sokak çatışması yerine demokrasi, hukuk ve sağduyu vurgusu yaptı. CHP tabanının dağılmadığını belirten Özel, özellikle Yalova’da partinin güçlü bir toplumsal karşılığı olduğunu ifade etti.
"Kavga etmeden, küfür etmeden yol yürüyeceğiz. Bakın, ben 12 yıldan bahsettim. Nasıl ki geçmişte Cumhuriyet Halk Partisi yıllar sonra yeniden Türkiye’nin en güçlü siyasi hareketlerinden biri haline geldiyse, biz de aynı inançla mücadelemizi sürdüreceğiz.
Kimse sanmasın ki partimize yönelik baskılar olduğunda dağıldık, pes ettik. Özellikle Yalova için söylüyorum; televizyonlarda görünenlerden ibaret değiliz. Ben Yalova’dan 45 bin oy alarak Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili oldum. Değerli milletvekilimiz de yaklaşık aynı oy oranıyla seçildi. Bu şehirde partisine bağlı, duyarlı, mücadele eden çok büyük bir kitle var.
Biz sokaklarda kavga etmeyiz, taşkınlık yapmayız. Ama günü geldiğinde demokrasi içinde, hukuk içinde verilmesi gereken cevabı da sandıkta veririz. Mücadelemizi akılla, sağduyuyla ve iyi yönetim anlayışıyla sürdürürüz.
Yasaların dışına çıkmayacağız. Burada polis görev yapıyor, aramızda polisler var. Onlar görevlerini yapacak, biz de halkımıza, çocuklarımıza ve geleceğimize karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Provokasyona gerek yok arkadaşlar. Soğukkanlı olacağız, kararlı olacağız.”

“CHP Dağılmadı!”
Konuşmasında geçmiş siyasi dönemlere de gönderme yapan Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin geçmişte zor dönemlerden çıktığını ve bugün de aynı kararlılıkla yoluna devam edeceğini söyledi.
Özel, Yalova’da CHP’ye verilen oy oranlarını hatırlatarak partinin sahadaki gücünün küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.
“Kavgayla Değil, Demokrasiyle!”
Sokak gerilimine karşı olduklarını vurgulayan Özel, mücadelenin hukuk içinde verilmesi gerektiğini ifade etti. Açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Kavga etmeden, küfür etmeden yol yürüyeceğiz. Kimse sanmasın ki partimize yönelik baskılar olduğunda dağıldık, pes ettik. Özellikle Yalova için söylüyorum; televizyonlarda görünenlerden ibaret değiliz.”
“Cevap Sandıkta Verilir!”
Açıklamasında demokratik mücadele vurgusu yapan Özel, şunları söyledi: “Biz sokaklarda kavga etmeyiz, taşkınlık yapmayız. Ama günü geldiğinde demokrasi içinde, hukuk içinde verilmesi gereken cevabı da sandıkta veririz.”
“Provokasyona Gerek Yok!”
Konuşmasının sonunda partililere sağduyu çağrısı yapan Özel, güvenlik güçlerinin görevini yaptığını belirterek tansiyonun yükseltilmemesi gerektiğini ifade etti. “Provokasyona gerek yok arkadaşlar. Soğukkanlı olacağız, kararlı olacağız. Enseyi karartmayalım...”
Haber: Ülker Fermankızı