DOLAR
45,48 ₺
EURO
53,26 ₺
STERLİN
61,58 ₺
ALTIN
2.580,00 ₺
BITCOIN
93.500 ₺
FAİZ
50,00%
Gündem Politika Ekonomi Analiz Dünya Röportaj Spor Türk Dunyası Yalova Haber
Menü
Dil
Türkçe İngilizce

Gazilerden Yalova’da Anlamlı Ziyaret: Kardeşlik ve Vefa Buluşması

Bir Millet, İki Devlet Vurgulu Buluşma...

|
Gazilerden Yalova’da Anlamlı Ziyaret: Kardeşlik ve Vefa Buluşması

Azerbaycan Başpolis İdari Gaziler Birliği Başkanı Emekli Albay İsmail Tunç, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güneri’ni makamında ziyaret etti.

Gerçekleşen görüşme, Türkiye ve Azerbaycan arasında sıkça vurgulanan “bir millet, iki devlet” anlayışının güçlü bir yansıması olarak dikkat çekti. Samimi atmosferde geçen buluşmada, iki ülke gazileri arasındaki kardeşlik bağı, ortak tarih bilinci ve vefa kültürü üzerine önemli değerlendirmelerde bulunuldu.

Ziyaret sırasında Emekli Albay İsmail Tunç, hayatındaki en kritik dönüm noktalarından biri olan Birinci Karabağ Savaşı sürecine de değindi. Tunç, o dönemde gönüllü olarak cepheye katılma kararı aldığını ifade ederek, bu kararın kendisi için yalnızca bir görev değil, aynı zamanda vatan ve millet sevgisinin doğal bir sonucu olduğunu anlattı.

“Orada olmak bir tercih değil, bir sorumluluktu” sözleriyle o günlerin ruhunu aktaran Tunç, Azerbaycan topraklarının savunulmasının tüm Türk dünyası için ortak bir mesele olduğunu vurguladı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güneri ise gazilerin taşıdığı ortak ruhun, iki ülke arasındaki bağları daha da güçlendirdiğini belirterek, bu tür ziyaretlerin kardeşlik duygularını canlı tuttuğunu ifade etti.

Ziyaretin en anlamlı anlarından biri ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Şakir Güneri’nin, Azerbaycan Başpolis İdari Gaziler Birliği Başkanı Emekli Albay İsmail Tunç’a Türk gazilerine ait şapkayı hediye etmesi oldu.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada Şakir Güneri, bu şapkanın Türk gazilerinin taşıdığı mücadele ruhunu, fedakârlığı ve vatan sevgisini simgelediğini ifade etti.

Hediyeyi büyük bir gururla teslim alan İsmail Tunç ise şapkayı başına takarak,
“Bunu taşımak benim için büyük bir şeref ve onurdur. Türkiye’nin gazileri bizim kardeşimizdir. Biz aynı milletin evlatlarıyız” sözleriyle duygularını dile getirdi.

O anlar, salonda bulunanlar tarafından uzun süre alkışlanırken, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının en anlamlı yansımalarından biri olarak değerlendirildi.

Görüşme, karşılıklı iyi dileklerin sunulması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

 

Yazar: Ülker Fermankızı

Son haberler