DOLAR
50,12 ₺
EURO
56,34 ₺
STERLİN
67,64 ₺
ALTIN
2.580,00 ₺
BITCOIN
93.500 ₺
FAİZ
50,00%
Gündem Politika Ekonomi Analiz Dünya Röportaj Spor Türk Dunyası Yalova Haber
Menü
Dil
Türkçe İngilizce

AYTAÇ TEKİN VATAN PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETTİ...

YALOVA’DA PARTİNİN VARLIĞINI BİLE BİLMEYENLER VAR!

|
AYTAÇ TEKİN VATAN PARTİSİ’NDEN İSTİFA ETTİ...

2024 yerel seçimlerinde Vatan Partisi’nin Yalova Merkez Belediye Başkan Adayı olan gazeteci-yazar Aytaç Tekin, partisinden istifa ettiğini kamuoyuna duyurdu.

İstifasını yazılı bir açıklamayla duyuran Tekin, kararını şu sözlerle açıkladı:

“Ben Aytaç Tekin, 2024 yerel seçimlerinde Yalova Merkez Vatan Partisi Belediye Başkan Adayı olarak üstlendiğim siyasi sorumluluğun ardından, Vatan Partisi'nden istifa etme kararı almış bulunuyorum. Bu karar tamamen şahsıma ait olup, herhangi bir kişiyle veya kurumla yaşanmış bir tartışmanın sonucu değildir. Siyasi hayatımda dün olduğu gibi bugün de önceliğim Yalova'ya, ülkeme ve milletime hizmet etmektir.”

Tekin, açıklamasında birlikte yol yürüdüğü herkese teşekkür ederken, bundan sonraki siyasi ve toplumsal çalışmalarının nasıl şekilleneceğini zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

Aytaç Tekin’in istifasının ardından Yalova siyasetinde dikkat çeken bir başka soru da Vatan Partisi’nin kentteki teşkilat varlığı oldu. Açıkçası partinin Yalova İl Başkanının kim olduğunu, teşkilatının nerede ve nasıl faaliyet gösterdiğini bile pek bilmiyoruz. Acaba biz mi yerel siyaseti takip edemiyoruz, yoksa parti yönetimi sahaya inmeyi mi unuttu? Doğrusu anlayabilmiş değiliz.

Görünen o ki bazı siyasi partiler artık saha siyasetinden ziyade "home ofis" siyasetine geçmiş durumda...

Yaptığımız araştırma sonucunda Vatan Partisi’nin Yalova İl Başkanı’nın Şaduman Çağlar olduğunu öğrendik. Yani parti de var, il başkanı da var, teşkilat da resmi kayıtlarda mevcut... Üstelik Şaduman Çağlar, daha  2024'de yaptığı açıklamayla DEM Parti’nin kapatılmasını savunmuş, yeniden gündeme gelen açılım sürecine karşı çıkmış ve NATO’dan çıkılması çağrısında bulunarak Yalova kamuoyunun gündemine gelmişti.

Ancak iş sahadaki görünürlüğe gelince işler biraz değişiyor...

Kamuoyuna yansıyan faaliyetlere baktığımızda, karşımıza çıkan son meydan çalışması 2024 yılındaki imza kampanyası oluyor. Peki, aradan geçen sürede teşkilat hangi çalışmalarla Yalovalıların karşısına çıktı?

Biz mi takip edemedik, yoksa teşkilat mı kendisini göstermeyi tercih etmedi? Doğrusu bu sorunun cevabını bulmakta zorlanıyoruz...

Anlaşılan bazı siyasi partilerde siyaset meydanlardan ziyade tabelalarda, basın açıklamalarında ve home ofislerde yaşanıyor. Partinin varlığı resmî kayıtlarda, il başkanının açıklamaları arşivlerde; peki siyasetin sahadaki izi nerede?..

 

 

 

Yazar: Ülker Fermankızı

Son haberler