Çiftlikköy’ün Sürpriz İsmi Basına Tanıtıldı…

Ak Parti Çiftlikköy İlçe Başkanlığı’nda, AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Serdar Kaya, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Hacının da katılımlarıyla basın toplantısı gerçekleştirildi. 

Çiftlikköy İlçe Başkanlığı’nda, AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Serdar Kaya, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Hacı’nın da katılımlarıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

Altını çizmek gerekir ki, geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yalova’da Altinova ve Çiftlikköy’den açıkladığı sürpriz aday isimleri herkes tarafından şaşkınlıkla karşılanmıştı. Hele aylar önce demokratik ve adaletli kararın alınması adına yapılan temayül zamanı bile ne ismi, ne adaylığı ne projeleri dahi duyulmayan birinin bir başa adaylığa oturması sadece bizleri değil, görünen o idi ki, adayın kendisini de şaşkın hale salmıştı.

Bugün ise hemen sürpriz adayın basına tanıtılması baş tuttu. Yani  AK Parti mevcut Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar yerine Dr. Recep Hacı ismini aday göstermesinden sonra basına da tanıttı.

Verilen bu kararın ardından yapılan  toplantıda AK Parti Çiftlikköy İlçe Başkanı Serdar Kaya, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar ve AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Dr. Recep Hacı, Yalova kamuoyuna açıklamada bulundular, birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkanı Serdar Kaya konuşmasında Çiftlikköy Belediye Başkan Adayının  Sayın Dr. Recep Hacı olmasını açıklayarak, mevcut Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti:

“10 yıl Ak Partimizin bayrağını şerefle ve gururla taşıdığı için sizlerin önünde Belediye Başkanımız Ali Murat Silpagar’a çok teşekkür ediyorum. Biz 2014 yılında da Ali Murat Başkanımızla beraberdik, 2019’da da beraberdik. 2024’te de beraberiz ve bundan sonra da beraber olmaya devam edeceğiz. 2 başkanımızla da el ele vererek Allah nasip ederse Çiftlikköy’de nice başarılara imza atacağız. Başkanımız çıtayı yok yükseltti ve yüzden de Başkan Adayımız da çalışmalarına devam edecek. 31 Mart’ta Recep Hacı Başkanımızla el ele seçimi kazandıktan sonra kalıcı eserler bırakmaya ve hizmet etmeye devam edecek” dedi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da herkese bu süreçte yanında olduğu için teşekkürlerini iletti:

“2014 yerel seçimlerinde başlayan Çiftlikköy Belediye Başkanlığı hizmet serüvenimiz tam 10 sene boyunca devam etti. Bu süreçte tüm hemşerilerimizle bir olduk, birlikte diri olduk, ilçemizin her köşesinde AK Parti hizmet ve gönül belediyeciliğinin adımlarını attık, Çiftlikköy’ümüzle hemhal olduk. AK Parti heyecanını ve AK Parti Belediyeciliğini alt yapısından üst yapısına, sosyal belediyeciliğine kadar her alanda ilçemize yansıttık. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Uzm. Dr. Recep Hacı kardeşimiz, partimizin Çiftlikköy Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Bu süreçte Belediye Başkan Adayımız Recep Hacı kardeşimi tebrik ediyorum. Çıktığı bu kutlu hizmet yolunda her zaman yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler Çiftlikköy’de kocaman bir aile olduk ve bu ailemizi hiç kimsenin bozmasına müsaade etmedik ve etmeyiz! 31 Mart 2019 tarihinden itibaren yeniden Çiftlikköy’ümüze hizmet verme şerefini bana veren değerli hemşerilerime layık olmaya çalıştım. Bu süreçte 31 Mart 2024 tarihine kadar bu şerefli görevi devam ettireceğim. Her zaman desteklerini esirgemeyen aileme, mesai arkadaşlarıma, dostlarıma, tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma ve oyları ile beni şereflendiren halkıma şükranlarımı iletiyorum. Dr. Recep Hacı’nın adaylığı Çiftlikköy’ümüz için hayırlı olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun!” gibi ifadeler kullandı.

Omuzlarına aldığı mesuliyetin ağırlığını sanki yeni fark eden, Çiftlikköy’de seçimi açık bir oy farkı ile kazanacaklarını söyleyen Çiftlikköy Belediye Başkan Adayı Uzm. Dr. Recep Hacı ise açık açık  “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle belediye başkan adayı oldum” diyerek konuşmasına başladı:

“Allah utandırmasın, yardımcımız olsun. Seçim gününe kadar canla başla çalışacağız ve seçim gününde de ciddi bir fark alacağımızı biliyorum. Bunun için teşkilatımızla ve mevcut başkanımızın destekleri ile yardımları ve tecrübeleri ile 1 Nisan da mazbatamızı alıp göreve başlayacağız. Sayın belediye başkanımız Ali Murat Silpagar’ın 10 yılda ilçeye kattıklarını görüyor ve biliyoruz. Kendisine teşekkür ediyorum. Ondan devraldığımız bayrağı daha ilerilere götürmek için çabalayacağız. Kendisi büyüğümüzdür. Onun destekleri benim için son derece önemlidir” şeklinde konuştu.

Çiftlikköy aslında yabancı uyruklu kesimin çoğunlukla yer aldığı bir bölge. O bölgede Ali Murat Silpagar o toplumla bir aile gibiydi. Çünkü kendisi de Kafkas Türküydü. Türkiye’de Kafkas Türkü olarak kök salmanın ne kadar zor olduğunun belki de Yalova’da farkında olan tek kişidir, kendisi diye bilirim. Aslında dediğine göre, Dr. Recep Hacı da Bulgaristan göçmeniymiş. Bu bakımdan Çiftlikköy yabancı uyruklu ruhundan anlar diye düşünüyorum.

Ama… Aslında bir gazeteci olarak tamamen tarafsız olmam gerekiyor. Ama doğruyu yazmak bana göre taraf tutmak değildir. Bir tek bunu biliyorum, Çiftlikköy’e çok daha başarılı başkanlar gele bilir. AK Parti tabiri ile desek çok sayda başkanlar “bayrak” taşıya bilir. Ama Ali Murat Silpagar gibi Vatan sevdalısı Çiftlikköy bir daha göremez. Bunu da net biliyorum…

Çünkü zamanemizde Makam başında “Vatan Sevdalısı” bulmak çok zor. Ali Murat Silpagar ise sahneye çıkıp “Çırpınırdı Karadeniz”i söyleyen bir ruha sahiptir. Şiir, edebiyat, söz sahibidir. Ama asla ne koltuk ne de makam sevdalısı olmadı. Silpagar her bir Kafkas Türkünün onur duyabileceği bir Türktür!

 

Haber: Ülker Fermankızı