Ersin Doğan – Zafer Partisi Yalova İl Başkanlığı için aday oldu

Zafer Partisinin genel kongresi Kasım ayında yapılacağı bildiriliyor. Ekim ayı sonuna kadar ise parti delegeleri tarafından Zafer Partisi Yalova İl Başkanı seçilecek.

Mühalefet partileri içinde kongre kongre arkasınca gerçekleşirken parti sıralarından ayrılanlar, yeni parti kuranlar da az değil. İç politikada, özellikle muhalefet alanında ortamı boş bulan, bir de boş alanda boş koltuk bulan, eline de bir bayrak ve bir mühür alan kendini muhalif parti öyle ilan ediyor ki, sanki özerk devlet kuruyor…

Kısacası, ortam böyle çalkalanırken, muhalefette kök salan partilerden, özellikle geçen sene gerçekleşen  Türkiye genelindeki Cumhurbaşkanı seçimlerinde kilit nokta olarak dikkatleri Sinan Oğan üzerine çekse de, iktidarın zaferinde Zafer Partisinin gösterdiği performans, uyguladığı strateji göz ardı edilemez. 

 Zafer Parti Yalova il başkanlığında  bir süredir yaprak dökümü yaşanmaktadır. Hatta son aldığımız bilgilere göre, parti sıralarından 160-a yakın üye ayrılmış bulunmaktaydı.

Son günlerde ise  ilde Zafer Partisi İl Başkanının değişeceği yönünde kulis konuşmaları hayli yaygın hal almıştı. Nihayet bugün daha önce Zafer Partisinin Milletvekili ve belediye seçimlerinde adayı olarak gösterilen Ersin Doğan basın açıklaması yaparak, Zafer Partisinin İl Başkanı adayı olarak adaylığını  duyurmuş oldu.

Ersin Doğan tarafından yapılan basın açıklaması: 

“Bildiğiniz gibi, Zafer Partisi üç yıl önce genel başkanımız Profesör Doktor Ümit Özdağ önderliğinde kurulmuş. Tüm Türkiye’de süratli teşkilatlanmıştır. Seçimlere girmeye hak kazanmış teşkilatlandırma sonucu iki bin yirmi üç Cumhurbaşkanlığı bir milletvekilliği iki bin yirmi dört yere yönetim seçimlerine katılmıştır. Ülke çapında çok ciddi bir oy alarak milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Sorunları korkusuzca dile getiren milletin menfaatlerini önde tutan çözüm önerileri olan Tek Muhalefet Partisi’dir. Bizler liderimize güveniyoruz. İnşallah Zafer Partisi geleceğin iktidar partisi olacaktır. Yaklaşık 3 yıl önce Çiftlikköy kurucu ilçe başkanı oldum. Birinci olağan kongremi yaparak delegenin desteğiyle bunu tescil ettim. 28’in dönem milletvekili adaylığı seçimlerinde Parti üyelerinin ilçe başkanlığı il yönetiminin desteğiyle 28. dönem Yalova milletvekili adayı oldu.

Genel merkezimizin ve genel başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın onuru ile birinci sıra adayı oldu. 28. dönem milletvekili seçimlerinde halkımızın güvenini alarak 5 güne yakın oy aldık. Bu parti oy ortalaması düzenindeydi. Yani halkımı bize teveccüh etti.

Cumhurbaşkanlığında yaklaşık yüzde yedi nokta otuz beş, milletvekilinde yüzde üç nokta altmış oy oranlarını gördük. Ardından iki bin yirmi dört yerel yönetim seçimleri geldi. Yalova Üniversite Teşkilatları tarafından Yalova Çiftlikköy Belediye Başkanı’na aday olmam istendi. Bu görevi ben seve seve kabul ettim. İkincinin iki kutuba ayrılmış bir siyasi ortamda partimizin adını 4. ve 5. sıralara çok şükür yazdırdık.

Çok şükür Türkiye’nin bana göre tek muhalefet partisi Zafer Partisi adım adım iktidara yürümektedir. Şimdi sıra Yalova’da Zafer Partisi’ni daha ileriye götürecek, zirveye çıkaracak ilk ilçe teşkilatlarını kurmaya geldi. Çınarcık ve Çiftlikköy kongrelerimizi tamamlamış bulmaktayız. Çok kısa süre sonra Merkez, Altınova, Termal ve Armutlu kongrelerimizi de tamamlayarak ilk kongremizi yapacağız.

Yaklaşık iki ay önce parti içi başkanlar toplantımızda sevgili kardeşim Merkez İçe Başkanı Sezer Karahasan tekrar Merkez İçe Başkanlığına aday olduğunu açıklamış ve il başkanlığında beni denklere giderek destekleyeceğini söylemişti.

Çınarcık ilçe başkanım Yaşar Özkan, Termal ilçe başkanım Muhammed Karahasan, Altınova ilçe başkanım Günay Karadağ, Çiftlikköy ilçe başkanım Cengiz Temurçin ve şu anki Çiftlikköy ilçe başkanım Murat Hakan Milge tam destek vermiştir. Bunun üzerine ben de adaylığımı dekler ettim. Bu bir demokratik haktır. Kendine güvenen, daha iyi yöneteceğini koruyacağı yönetimle iddia eden her zafer partinin adayı bulabilir.

Bunun kararını verecek olan sevgili Zafer Partili delegelerdir. Kısa zaman sonra il başkanımız tarafından ilan edilecek ve yapılacak olan ikinci Yalova Zafer Partisi olağan kongremize tamamen bağımsız olarak kuracağım listemle Zafer Partisi Yalova İl Başkanlığı’na adayım. Bu süreçte aday olmak olacak arkadaşlarımız bekliyor ve başarılar diliyor. Zafer inananların olacak!”

Mevcut durumla ilgili Zafer Partisi İl Başkanı Mehmet Güzel ile telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Güzel, bu türlü açıklamaların yapılması için daha erken olduğunu vurgulayarak, konu ile ilgili parti tarafından yakın zamanda bilgi verileceğini bildirdi.

Mehmet Güzel’in sözlerine göre, şuan Zafer Partisi Yalova İl Başkanlığı için parti kurucularından Mehmet Çam ve yakın zamanda partinin Çiftlikköy belediye başkanlığına aday olan Ersin Doğan aday olacak. Ama henüz hiç bir resmi açıklamanın veya net bir kararın olmadığının altını çizen Güzel, kendisinin de bir daha aday olma konusunda düşüncesinin olduğunu ama bununla ilgili daha net kararını vermediğini dile getirdi.

Hatırlatalım ki, Zafer Partisinin genel kongresi Kasım ayında yapılacağı bildiriliyor. Ekim ayı sonuna kadar ise parti delegeleri tarafından Zafer Partisi Yalova İl Başkanı seçilecek.

 

 

 

 

Haber: Ülker Fermankızı/VOİCEPRESS