Yalova, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda gençlerin enerjisiyle renklendi.
15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kutlamalarda, gençler sadece izleyen değil, sahneyi paylaşan ve geleceğe dair güçlü mesajlar veren bireyler olarak yer aldı.

Tören, Yalova Valiliği’nin öncülüğünde düzenlenirken Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Kılıç’ın yaptığı konuşmada 19 Mayıs’ın, bir milletin yeniden doğuşunun simgesi olduğuna dikkat çekildi. Kılıç, “Bu tarih, yalnızca geçmişte kazanılan bir zafer değil, aynı zamanda geleceğe yürüyen gençliğin ilham kaynağıdır” dedi.

Programda söz alan genç temsilciler, duygu dolu konuşmaları ve okudukları şiirlerle katılımcılara umut dolu anlar yaşattı. Gün boyunca süren kutlamalarda, dövüş sporları, bisiklet, paten ve halk oyunları gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı. Gençler, yetenekleriyle meydanı adeta bir sahneye dönüştürdü.

Yalova Valisi Hülya Kaya’nın yanı sıra protokol üyeleri, ulusal ve uluslararası başarılar elde eden gençlere ödüllerini takdim etti. Bu anlamlı günde bir araya gelen siyasetçiler, komutanlar, kurum temsilcileri ve vatandaşlar, gençliğin önemine bir kez daha dikkat çekti.

Haber: Ülker Fermankızı











