Mahmut Asmalı: “Türkiye, Üretimde Kendi Hikayesini Yazıyor”
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yalova Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurulu, geniş katılımla ve dikkat çeken mesajlarla gerçekleştirildi. Genel Başkan Mahmut Asmalı’nın vurguladığı gibi, “En iyi boykot üretmektir. İHA ve SİHA’larla dünyada lider olduk; bunu her sektöre yaymalıyız.”
Genel Kurul, Dualarla Başladı
Kadıköy beldesindeki bir otelde düzenlenen toplantı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, MÜSİAD’ın tarihini ve vizyonunu anlatan bir tanıtım filmi gösterildi. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlık vizyonu, bu buluşmada öne çıkan ana temalardan biri oldu.
MÜSİAD, Bir Medeniyet Hareketi
MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, konuşmasında derneğin sadece bir iş insanları topluluğu değil, aynı zamanda bir medeniyet hareketi olduğunu söyledi. “Mazlumun sesi, hakkın savunucusu olmayı sürdüreceğiz. Ekonomik ve insani değerleri yücelten bir davanın temsilcileriyiz,” dedi.
MÜSİAD Yalova’da Bayrak Değişimi
Genel Kurul’da, MÜSİAD Yalova Şubesi Başkanı Adem Saruhan, görevini Abdulkadir Özkan’a devretti. Törende konuşan Abdulkadir Özkan, “Bu bayrağı daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız,” diyerek Yalova iş dünyasında dayanışma ve gelişim mesajları verdi. Adem Saruhan’a hizmetlerinden ötürü teşekkür edilirken, Abdulkadir Özkan’a yeni görevinde başarılar dilendi.
“En İyi Boykot Üretmektir”
Genel Başkan Asmalı, Türkiye’nin üretimde bağımsızlık hedeflerinin altını çizerek şunları söyledi: “Boykot değerlidir ama en güçlü boykot üretmektir. İHA ve SİHA’larda gösterdiğimiz başarıyı diğer sektörlere de taşımak zorundayız. Türkiye, insansız hava araçlarında dünya piyasasının yüzde 65’ini domine ediyor. Ne kadar üretirsek, teknolojiye yatırım yaparsak, ekonomimiz güçlenecek ve dünya siyasetinde daha fazla söz sahibi olacağız.”
Asmalı, güçlü bir Türkiye’nin, mazlumların da gücü anlamına geldiğini ifade ederek, ekonomik bağımsızlığın önemine vurgu yaptı.
Protokol Konuşmaları ve Katılım
Programa, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş, Meliha Akyol, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Özyılmaz, MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Tören, Plaket Takdimi ve Toplu Fotoğraf Çekimi ile Sona Erdi
Genel Kurul’un sonunda, görevi devreden Adem Saruhan ve yeni Başkan Abdulkadir Özkan’a plaket takdim edildi. Ayrıca, Genel Başkan Mahmut Asmalı’ya günün anısına özel bir hediye sunuldu. Program, katılımcıların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.
Bu etkinlik, MÜSİAD’ın birlik ve dayanışma mesajlarını pekiştiren, Yalova’nın ekonomik vizyonuna katkı sağlayan önemli bir buluşma olarak kayda geçti.
Haber: Ülker Fermankızı