Ümit Özdağ Gözaltında: Türkiye’nin Gündemi Değişti!

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, Antalya’daki bir toplantıda yaptığı konuşma sonrası gözaltına alınması, Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Gözaltı haberinin duyulmasıyla birlikte, Zafer Partisi teşkilatları ve destekçileri harekete geçti, 81 ilde partililer sokaklarda protestolar düzenledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın, Antalya’daki bir toplantıda yaptığı konuşma sonrası gözaltına alınması, Türkiye’nin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Gözaltı haberinin duyulmasıyla birlikte, Zafer Partisi teşkilatları ve destekçileri harekete geçti, 81 ilde partililer sokaklarda protestolar düzenledi.

Gözaltı Süreci ve Detaylar

Antalya İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşma nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığı Özdağ, Ankara’da bir restoranda akşam yemeği yerken gözaltına alındı. Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Özdağ, hızlı işlemler sonrası İstanbul’a sevk edildi.

Zafer Partisi, sosyal medya üzerinden destekçilerini bilgilendirerek, “Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ için Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde buluşuyoruz” açıklamasını yaptı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın gözaltına alınması, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı. Antalya’da düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’ndaki konuşması nedeniyle soruşturma başlatılan Özdağ, Ankara’da bir restoranda yemek yerken gözaltına alındı. Sağlık kontrolü sonrası İstanbul’a sevk edilen Özdağ’ın, sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’nde ifade vermesi bekleniyor.

Zafer Partisi Teşkilatları Ayakta

Gözaltı haberi kısa sürede tüm ülkede geniş bir tepkiyle karşılandı. Zafer Partisi’nin 81 il teşkilatı, genel merkez binalarında toplandı ve sokaklara çıkarak protesto gösterileri düzenledi. “Ümit Özdağ yalnız değildir” sloganlarıyla başlayan gösteriler, gece boyunca devam edeceği bildiriliyor. Parti yönetimi ise yaşananlara sert tepki göstererek, kamuoyuna anlık açıklamalar yapmaya devam ediyor.

Muhalefet Liderlerinden Destek

Özdağ’ın gözaltına alınması, muhalefet liderlerini de harekete geçirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir. Muhalif siyasetçilere uygulanan bu baskılar kabul edilemez” ifadelerini kullanırken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yargının siyasallaşması endişe verici. Bu yöntemlerle halk susturulamaz” dedi.

Vatan Emniyet Müdürlüğü Önünde Kalabalık Büyüyor

Zafer Partisi’nin çağrısıyla birçok destekçi, İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Protestoların sosyal medyada da geniş yer bulmasıyla birlikte, destek çığ gibi büyüdü.

Sonraki Süreç Merakla Bekleniyor

Ümit Özdağ’ın sabah 09.00’da Çağlayan Adliyesi’nde vereceği ifade, gözler önünde olacak. Türkiye, bu kritik gelişmeyi yakından takip ediyor. Zafer Partisi liderinin gözaltı süreci, önümüzdeki günlerde siyasetin ana gündemi olmaya devam edecek gibi görünüyor…

Zafer Partisi Yalova Teşkilatı Gözaltı Krizi İçin Ayakta

Ümit Özdağ’ın gözaltına alınmasının ardından, Zafer Partisi Yalova İl Başkanlığı harekete geçti. Parti yönetimi ve üyeleri, acil bir toplantı düzenleyerek süreci değerlendirmek üzere il binasında bir araya geldi. Toplantıya yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“Sabaha Kadar Buradayız!”

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Zafer Partisi Yalova Teşkilatı’nın sabaha kadar il binasında nöbette kalacağı duyuruldu. İl Başkanı, “Genel Başkanımız Sayın Ümit Özdağ’ın haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz. Bu süreçte Yalova teşkilatı olarak dimdik ayakta duracağız. Herkes bilsin ki Ümit Özdağ yalnız değildir!” ifadelerini kullandı.

Parti Binası Merkez Haline Geldi

Gece boyunca hareketliliğin devam ettiği parti binası, Yalova’daki partililerin buluşma noktası haline geldi. Yönetim kurulu, süreçle ilgili gelişmeleri anlık olarak takip ederken, partililer ise dayanışma mesajları ile sürece destek verdiklerini belirtti.

Teşkilat Kararlılıkla Mesaj Verdi

Partililer, Zafer Partisi’nin bu süreci büyük bir kararlılıkla yöneteceğini vurgularken, il binasında sabaha kadar kalacaklarını yineledi. Teşkilatın bu dayanışması, gözaltı krizine karşı parti içindeki birlik ve beraberliğin güçlü bir göstergesi oldu.

Gözler Çağlayan Adliyesi’nde

Yalova teşkilatı, sabah saatlerinde Genel Başkan Ümit Özdağ’ın ifade vereceği Çağlayan Adliyesi’ndeki süreci de yakından takip edeceklerini ve gerekirse İstanbul’a giderek destek vereceklerini belirtti.

Hatırlatalım ki, Gözaltına alınan Ümit Özdağ ile ilgili yeni gelişme: İki ayrı suçtan ifade verecek. “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan hakkında soruşturma başlatılan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gözaltına alındı. Özdağ hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan da soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

VOİCEPRESS