Çınarcık Belediye Başkanı seçilen Avni Kurt görevi teslim aldı…

Çınarcık Belediye Başkanı seçilen Avni Kurt bugün gerçekleşen devir teslim töreni ile koltuğu devraldı.

Çınarcık Belediye Başkanı seçilen Avni Kurt bugün gerçekleşen devir teslim töreni ile koltuğu devraldı.

Belediye binasında Çınarcık halkının yoğun katılımıyla gerçekleşen tören önce Saygı duruşu, sonra ise İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Ardından ilk sözü alan Cumhuriyet Halk Partisi Çınarcık ilçe başkanı Hasibe Birgin, “Çınarcık’ımızın kıymetli insanları” diye hitap ederek, konuştu:

“Hepiniz, Çınarcık Belediye Başkanlığı devir teslim törenine hoş geldiniz! Bugün çok çalıştığımız bir seçimin resmi anlamda mükafatını alıyoruz. Çınarcık Belediye Başkanlığı önümüzdeki 5 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanımız Sayın Avni Kurt’a emanettir. İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde de güçlü bir şekilde yer alıyor olmamız bizler için ayrı bir mutluluktur. Kentin geleceği adına önem arz eden bu seçimde sandığa gidip oy kullanan bütün hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Avni Kurt Başkanımızın Çınarcık’ta Sosyal Belediyeciliği gerçek manada hayata geçireceğine, halkın sorunlarına kayıtsız kalmayacağına ve Çınarcık’ın gelişimini sağlayacağına hiç kuşkum yoktur. Kendisine ve meclis üyelerimize görevlerinde başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Ardından 10 sene ara ile tekrar Çınarcık Belediye Başkanı seçilen Kurt, önce seçim süreci boyunca destek olan, olmayan bütün Çınarcık halkına teşekkür etti, sonra ise “Ne kalmıştık biz ya?” diye sorusunu halka sorması toplum tarafından kahkaha ve alkışlarla karşılandı.

“Nerde Kalmıştık biz ya?…İnşallah küçük şehrin büyük öyküsü olacak! Bunu göreceksiniz. Bazı yarışların ve seçimlerin kazananı vardır, ama kayıp edeni yoktur. Bu seçimde bizim nazarımızda kayıp edeni olmayan bir seçimdi. Bu seçimin tek kazananı, Çınarcık’tır! Beş yıl önce bugünlerde devir ettiğim onurlu makama biraz sonra gurur ve mutluluk ile unutturacağım inşallah. Bu gururu ve mutluluğu bana tekrardan nasip eden Rabbime şükranlarımı sunuyorum. Bu belediyenin yegane sahibi Halktır! Sizlersiniz! Bu belediyenin kasasına giren paralardan bu kentte yaşayan herkesin hakkı vardır. Sokaktaki simitçinin, atölyedeki marangozun, marketteki tezgahtarın, manavın, garsonun, ev kadınının, emeklinin, gencin, yetim çocukların, tüm herkesin hakkı vardır! Biz daima bu hakkı koruyacak, emanete gözümüz gibi bakacağız inşallah” diyen Kurt’un bu sözleri, 5 Nisan Adaletin bekçisi sayılan Avukatlar Gününde söylemesi ise hayli dikkat çekti.

Kurt, ailesini de ihmal etmedi. Annesi, eşi ve oğlu başta olmak üzere bütün eş dostla tek tek foto çekindi. İlginç olan tarafı ise, Kurt’un neredeyse bütün Çınarcık toplumunu tek tek isimleri ile hatırlıyor olmasıydı.

Başkan Kurt’un konuşmasının ardından dualar eşliğinde kurban kesildi. Sonra ise görevi teslim almak adına makama geçen başkan Kurt’u Belediye Başkanlığı personelleri çiçek ve alkışlarla karşıladı. Parti ve siyasi görüş ayırmaksızın herkesle eşit mesafede olduğu her halinden aşikar olan Kurt, herkesle ayrı ayrı görüşüyor, fotoğraf çekiniyordu.

Çınarcık  Belediyesi’ne gelerek görevini AK Partili Belediye Meclis üyesi Mehmet Emin Oruçlu’dan devralan Kurt, makam başında da basına bir sıra açıklamalarda bulundu:

“Nerde kalmıştık? Kaldığımız yer güzeldi, başlayacağımız yer biraz güzel gözükmüyor gibi. Ama problem değil, bizim olduğumuz her yer güzeldir! Biz umudumuzu hiç bir zaman yitirmedik. Zaten yitirseydik, biz bu yolda olmazdık. Çınarcık’ın çok şeye ihtiyacı var. Gerçek anlamda çalışmaya ihtiyacı var. Personelimizin çalışmaya ihtiyacı var. Görüyorum, personelimizde de çalışmamazlıktan gelen bir yorgunluk var. Çok güzel işler yapacağız bu memlekette. Planlı programlı gideceğiz. Bıraktığımız dönemde Yalova’nın ilk üçünde olan belediyeydik, şuanda tabii biraz zor durumdayız. Ama inanıyorum ki, ekibimle birlikte Çınarcık’ı hak ettiği yere getireceğim. İnsanların hizmete ihtiyacı var. Vatandaşa dokunmak gerekiyor. Pazarda olmak gerekiyor, Tribünde olmak gerekiyor. Sokaklarda olmak gerekiyor. Biz bunları başaracağız! Ben hep söylüyorum, çok farklı bir belediyecilik yapacağız burada. Sosyal belediyeciliğinde, Cumhuriyet Halk Belediyeciliği olarak bu konuda çok iddialıyız. Ciddi bir sosyal belediyecilik yapacağız. Belki bir ilk olacak bu. Üniversite öğrencilerimize burs vereceğiz. Bunlar söylemde kalmayacak, söylediklerimizi gerçekleştireceğiz. Görevimiz kolay değil, ama inancımız tam. Başaracağız!” dedi.

Ardından ise Başkan Kurt, basın mensubunun “kendi ekibinizi mi getirdiniz, yoksa mevcut personel ile mi çalışmayı düşünüyor sunuz?” sorusunu cevapladı: 

“İlk önce şunu söyleyeyim, benden önceki belediye başkanının danışmanı vardı. Benim danışmana ihtiyacım yok, çünkü bu memlekette danışılacak bir şey yok. Zaten bütün memur ve devlet memurları danışmandır. Kesinlikle ekibimizle devam edeceğiz. Eksiklerimiz var. Meclis üyelerimiz donanımlı. Bu bir takım ve ekip oyunu. biz o konuda kendimize çok güveniyoruz. Bu yola çıktığımızda da eksikleri bilerek geldik. Bayramda kısmen hizmet vereceğiz. Bayramdan sonra ise yolumuza devam edeceğiz. Yani tam yol ileri diyoruz!” dedi.

Çınarcık’ın yaşlı kesimin, emeklilerin makama gelerek, yeni göreve başlayan Başkan Kurt’a hayır dualarını etmesi, diğer taraftan  gençlerin Çınarcık Belediye Başkanlığına akın etmesi ise, ayrı bir önemli husustu. Avni Kurt’u kendilerine örnek ve idol olarak gören genç kesimin bu ihtişamı gözlerden kaçmadı.

 

 

Haber: Ülker Fermankızı