Beklenen Sonuç: “Hasan Soygüzel yeniden başkan oldu”

İl Genel Meclisi’nden Hasan Soygüzel yeniden başkan

31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin ardından, 8 Nisan 2024 Pazartesi günü yeni dönemin ilk İl Genel Meclisi oturumu gerçekleştirildi ve yapılan oylamada Hasan Soygüzel güven tazeleyerek yeniden il genel meclis başkanlığına seçildi.

Soygüzel güven tazeledi

Yerel seçimlerin geride kalması ile birlikte, Yalova İl Genel Meclisi yeni üyeleri ile bir araya geldi ve ilk oturumunu gerçekleştirdi. Düzenlenen ilk oturumda, üyeler meclis başkanını seçmek adına gizli oylamayla sandığa gitti. Cumhuriyet Halk Partisi’nden Oktay Atik aday olurken, AK Parti’den de Hasan Soygüzel meclis başkanlığına aday oldu. Yapılan oylama sonucunda önceki dönem meclis başkanı Hasan Soygüzel, 12 oy alarak yeniden Yalova İl Genel Meclisi Başkanı seçildi, Oktay Atik ise 8 oy aldı.

Başkan Soygüzel, yeniden başkan olarak seçilmesinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştirdi ve sözlerinde, ‘’Şahsıma gösterdiğiniz ilgi nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Yalova İl Genel Meclisi bir nevi ilimizin parlamentosu niteliğindedir ve son derece saygınlığı yüksek bir meclistir. İnşallah tıpkı bu oylamada gerçekleştirdiğimiz gibi sonraki süreçtede demokratik olgunluk içerisinde çalışmalarımızı sürdürürüz. Tüm üyelerimizin, meclisimizin saygınlığını yükseklere çıkartacağından emin olduğumu ifade etmek istiyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Başkan Vekili Recep Bahar oldu

Başkanlık seçiminin ardından parti temsilcileri belirlendi. Yalova İl Genel Meclisi’nde AK Parti’yi temsil edecek isim İnanç Kaya, CHP’yi temsil edecek isim Oktay Atik, MHP’yi temsil edecek isim ise Özcan Kanat oldu. Oturumun devamında ise, 1. başkan vekil adaylarını belirledi ve gizli oylama yöntemiyle sandığa gidildi. AK Parti kanadından söylenen isim Recep Bahar oldu, CHP ise Burçin Tangürek’te karar kıldı. Yapılan oylama sonucu, Recep Bahar 1.başkan vekili olarak seçildi. 2.Başkan Vekilliği seçiminde ise AK Parti’den Ferruh Karadeniz ve CHP’den Aykut Türker aday oldu ve seçim sonucuna göre 2.Başkan Vekili Ferruh Karadeniz oldu.

2 Asil Katip Metin Tok ve Özgür Bayraktar oldu

Oturumun devamında gerçekleşen 2 asil katip seçiminde ise AK Parti’den Metin Tok ve Özgür Bayraktar aday gösterilirken, CHP’den de Ali Zara ve Mustafa Tunalı ismi yöneltildi. Yapılan Gizli oylama sonucunda Metin Tok ve Özgür Bayraktar 12 oy alarak, 2 asil katip olarak seçildiler. Yedek katipler ise AK Parti’den Ferruh Karadeniz ve Cenap Altınöz oldu, CHP ise Zeynel Şahin ve Mehmet Kara isimlerinde karar kıldı. Yapılan oylama sonucu, 2 yedek katip üye Ferruh Karadeniz ve Cenap Altınöz oldu.

 

VOİCEPRESS