Milletvekili seçimlerinden sonra siyasi partilerin suları bir türlü durulmuyor diyelim. Kongreler, kurultaylar, çeşit çeşit bir takım formasyonlarla “siyasi partilerde bahar temizlikleri” yapılıyor diye biliriz.
Ama nedense bu temizlikler genel başkanlardan başka bütün parti il başkanlarını kapsıyor. MHP partisinde de özellikle Yalova İl Başkanlığı seçim zamanı Sinan Oğan’ın Azerbaycan tabiri ile dediği gibi “Payızları yaşıyor…”
Yani Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yalova İl Başkanlığı’nın 10. Olağan Kongresi yapıldı ve mevcut başkan Ahmet İhsan Güldoğan yeniden başkan görevine devam edeceği tespit edildi.
MHP İl başkanı seçimlere kadar Namık Öz idi. Namık Öz milletvekili seçilemedi. O yüzden tekrar başkanlığa geleceği umuluyordu. Ama hem başkanlık kürsüsüne gelmedi, hem de yapılan kongreye katılmadı. Sadece Namık Öz de değil. MHP il başkanlığının üst düzey yetkililerinden kimse nerdeyse katılım sağlamamıştı. İlginç olan ise, diğer partilerin üyeleri, özellikle Devlet Bahçeli’nin hedef aldığı Zafer Partisinin üyelerinin ön sıralarda yer alması, en ön sırada ise AKP üyelerinin yer alması bir takım cevapsız soru işaretleri bırakmıyor değil…Bu tespitleri bir sıra MHP il başkanlığını gerçek anlamda parti yapan üyelerin ön sıralarda görememek, ve onların oturması gereken yerlerde Zafer Partisi ve AKP üyelerini gördüğüm için yaptım. Sonrasında ise sosyal medya hesabından MHP’deki istefalara start verildi…
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program divan kurulunun belirlenmesi, faaliyet raporu ve mali raporun okunmasıyla devam etti. Tek liste aday ile gidilen kongrede mevcut başkan Ahmet İhsan Güldoğan, yeniden başkan olarak seçildi.
Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen kongrede Adana Milletvekili Muharrem Varlı, konuşma yaptı. MHP’li belediyelerin yapmış olduğu çalışmalara da değinerek, “CHP zihniyetinden bu ülkeyi kurtaracağız” diyen Varlı, konuşmasında şunları dile getirdi:
“Hizmetin hiç olmadığı, tamamen kendilerine hizmet eden, kendilerinden olmayanların iş akdini fesheden, insanları sokağa dökenlerden bunun hesabını soracağız. Yerel seçimler çok önemli. Geneldeki iktidarla, yereldeki iktidarı buluşturmak lazım. Bunun yolu da Cumhur İttifakı’ndan geçiyor.
CHP Atatürk’ün kurduğu CHP değil, CHP şu anda ne yazık ki içerisine HDP kaçmış bir siyasi parti. Onun için bu zihniyete dur dememiz lazım. Yerelde hizmet, yerelde yapılacak her türlü güzellik hem ülkemize hem de yaşadığımız yere yansıyacak.
Bugün, Esenköy Belediyemizi ziyaret ettik. Kendi imkanlarıyla belediye binasını yapmış. Yine güzel projeleri var; gençlik merkezi, halı sahalar. Teşvikiye ve Armutlu belediye başkanlarımız, onlar da çok güzel hizmetler ortaya koymuşlar. Yerelde, Cumhur İttifakı belediye başkan adaylarını destekleyerek, daha çok hizmet götürülmesi sağlamamız lazım” dedi.
Haber: Ülker Fermankızı