Toplumun öncüleri öğretmenlerdir

twitter facebook instagram youtubeÖğretmenlik milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur. Ülkü Ocakları Yalova İl Başkanı Bora Tanaçan, 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Tanaçan, “Türk milleti, büyük ve köklü Türk medeniyetinin temeline harç katan öğretmenlerine çok şey borçludur. Yedi düvelin işgalinden kurtardığımız vatan topraklarımız; sefalet, fakirlik ve eğitimsizlik ile boğuşurken, […]

Öğretmenlik milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur.

Ülkü Ocakları Yalova İl Başkanı Bora Tanaçan, 24 Kasım Öğretmenler günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında Tanaçan, “Türk milleti, büyük ve köklü Türk medeniyetinin temeline harç katan öğretmenlerine çok şey borçludur. Yedi düvelin işgalinden kurtardığımız vatan topraklarımız; sefalet, fakirlik ve eğitimsizlik ile boğuşurken, Gazi Mustafa Kemal, Türk medeniyetini yeniden yükseltme vazifesini Türk öğretmenlerine vermiş ve ilk tuğlayı “başöğretmen” sıfatıyla bizzat kendisi koymuştur.

Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur.

Yılın sadece bir gününde değil, her anında hatırlanması ve anlaşılması gereken eğitim camiasının değerli mensuplarının, millet ve devlet hayatında ikame edilemez yerleri bulunduğu kuşku götürmez bir gerçektir.
Sahip oldukları bilgi, kültür ve deneyimi; anlatarak, göstererek, benimseterek kuşaklara aktaran, böylece sosyolojik sürekliliğin sağlanmasına da büyük bir katkı sağlayan öğretmenlerimiz, bu özelliklerinden dolayı yaşadıkları çevrenin öncüsü olmuşlardır.

Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegâne yolu; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir.

Türk milletine mensubiyet şuurunun anlamlandırılmasında, yayılmasında yeri doldurulamaz bir fonksiyona sahip olan öğretmenlerin; şevk ve heyecan içinde bu vazifelerini yerine getirmeleri için gerekli şartların hazırlanması  da devletin temel görevleri arasında yer almalıdır.

Milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunan öğretmenlik mesleğinin, fiilen yaşanılan hayatta da aynı konuma getirilmesi; kıymet ve itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesine de neden olacaktır.

Atatürk’ün ülküsüyle yetişmeye başlayan gençliğin önüne konulan temel hedef, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktı. Bu amaçla Türk gençliğini yetiştiren öğretmenlerin çabaları, dışarıdan enjekte edilen gayrı milli ideolojiler yoluyla sekteye uğratılmaya çalışılmaktadır. Ülkücü gençlik; Türk gençliğini yetiştirme çabalarına sekte vurmaya çalışanların her daim karşısında olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Bu vesileyle tüm  öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum.
Ayrıca görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş  bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum.” dedi.