Fransa’dan Karabağ açıklaması: Müzakereler yeniden başlamalı

twitter facebook instagram youtubeFransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dağlık Karabağ bölgesinde varılan ateşkes hakkında değerlendirmelerde bulundu. Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu. Le Drian, açıklamasında “Yine de taraflar arasında çatışmanın uzun vadeli çözümüne yönelik görüşmelerin yeniden başlatılması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Fransa’nın AGİT Minsk […]

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dağlık Karabağ bölgesinde varılan ateşkes hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Dağlık Karabağ bölgesinde Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan anlaşma hakkında açıklamalarda bulundu.

Le Drian, açıklamasında “Yine de taraflar arasında çatışmanın uzun vadeli çözümüne yönelik görüşmelerin yeniden başlatılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Fransa’nın AGİT Minsk Grubu Eşbaşkanlığı görevini tam anlamıyla yerine getireceği vurgusunu yapan Le Drian, müzakerelerin yakın zamanda başlaması gerektiğini belirtti.

‘KARABAĞ’IN STATÜSÜ TANIMLANMALI’

Müzakerelerin, çatışma ortamı nedeniyle yerinden edilmiş insanları da kapsaması gerektiğini kaydeden Fransız bakan, “(Müzakereler) Dağlık Karabağ’ın gelecekteki statüsünü tanımlamalı” dedi.

‘BAKÜ, YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRMELİ’

Le Drian, ayırca anlaşma gereği Bakü’nün yükümlülüklerini yerine getirmesini beklediklerini de sözlerine ekleyerek, şunları söyledi:

“Çatışmanın durdurulması lazım. Bu nedenle Azerbaycan tarafından kabul edilen yükümlülüklerin katı bir şekilde uygulanmasını ve saldırıların derhal durdurulmasını bekliyoruz. Bu bağlamda Türkiye’yi, bu öncelikli hedefe karşı herhangi bir eylemde bulunmamaya çağırıyoruz.”