Azerbaycan milletvekilinden ilgi çeken açıklama: “Türkün zafer karavanını kimse durduramaz”

Azerbaycan milletvekilinden Türkiye’ye karşı konuşan Jirnovski’ye cevap

Vladimir Jirinovski Rusya’da bile ciddi bir politikacı  sayılmıyor. O yüzden onun  sözleri Rus devletinin bir emri gibi algılanmamalı”. Bunu VOİCEPRESS‘e konuşan Azerbaycan milletvekili Musa Urud söylemiş. Onun sözlerine göre, Jirinovski’nin bu gibi konuşma yapma nedeni Kürtlere ve Ermenilere sempati duyması değil: “Jirinovski‘nin Türk karşıtı görüşleri iki kaynaktan geliyor.  Kendisini Putin’in kabine sözcüsü olarak tanıtma ve bu tür açıklamalarla Rus hükümetini memnun etme arzusu.  Bir diğer neden de Jirinovski’nin Türk devletine ve Türk milletine olan kişisel düşmanlığıdır.  Kendinin de, dediğine göre, Vladimir genç yaşta Türkiye’de çalışırken, kısa bir süre hapsedilmiş ve o kısa sürede ağır işkence gördüğünü,hala acıyı hatırladığını söylüyor.

Bir deyim var, avcı, sahibinin niyetini sezse de, her zaman çıkarlarına hizmet etmez ve palyaço politikacı da öyledir. Jirinovski’nin Türk düşmanlığına gelince, bir deyim  var, bence bu durumu daha güzel anlatır:  Aptal köpekler yıldızlara havlar! Ayrıca köpek havlar ve karavan yürür. Yani şöyle diyeyim, Türk zafer karavanını kimse durduramaz!”

Hatırlatalım ki, Rusya’nın Liberal Demokrat Partisi lideri, milletvekili  Vladimir Jirinovski, Türkiye’nin Krım’ın ilhakı ile ilgili açık mevkiine cevap olarak, şaşırtıcı çağırıda bulundu: “Cevap olarak, Türk Kürdistan’ını bağımsız bir devlet olarak tanımamız, Batı Ermenistan topraklarının iadesini talep etmemiz gerektiğine inanıyorum, bunun yanında Bulgarlar ve Rumlar iddialarını sunabilir ve Türkiye’den geriye hiçbir şey kalmayacak” dedi.